Frigărui de pui cu salată verde

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g piept de pui
  • 2 cepe
  • 1 legatura ridichi
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • boia dulce şi iute
  • beţe pentru frigărui
Pentru salată
  • o salată mare
  • 1 legatura ridichi
  • 3 roşii
  • 2-3 fire ceapă
  • 2 fire usturoi
  • 2 castraveţi
  • zeama de la o lămâie
  • 2-3 lingurite ulei de măsline
  • 1 lingurita zahăr

Mod De Preparare

  1. Se curăţă pieptul de pui de pieliţe, se spală în câteva ape şi se taie cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper, boia iute şi dulce, se ung cu puţin ulei, se presară cimbru şi se lasă la rece.
  2. Separat, se curăţă ceapa şi ridichiile şi se taie felii potrivite. Se înfig cubuleţele de carne alternând cu ceapa şi ridichiile şi se încinge grătarul.
  3. Frigăruile se pun pe grătar şi se răsucesc pe toate părţile ca să se rumenească. În acest timp, se spală salata şi celelalte ingrediente.
  4. Se taie şi se pun într-un bol, se prepară sosul din ulei, zeamă de lămâie, sare, zahăr şi piper şi se adaugă în salată. Se amestecă uşor să nu se lase şi se serveşte împreună cu frigăruile de pui crocante.
Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.