Gem de cartofi

Gem de cartofi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 750 g zahăr brun
  • 250 ml apă
  • 2 bețișoare de scorțișoară
  • 50 ml rom

Mod De Preparare

Gemul de cartofi poate fi considerat un preparat ciudat la prima vedere, dar este un gem delicios ce poate îmbunătăți un preparat sărat sau o bucată de carne roșie.

Poate fi adăugat în omlete, pe pâine alături de brânză sau pe o bucată de friptură.

Cum se prepară gemul de cartofi

  1. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cuburi. Se pun într-un castron încăpător, se acoperă cu apă și se lasă 30 minute. După trecerea timpului, se spală din nou cartofii și se aruncă apa.
  2. Într-o cratiță se adaugă 250 ml apă și zahărul brun. Se pune la foc mic și se așteaptă dizolvarea zahărului.
  3. Cartofii se pasează într-un blender. Aceștia se adaugă peste apa cu zahăr și se dă focul la minim. Se adaugă și bețișoarele de scorțișoară. Se amestecă.
  4. Când gemul începe să se îngroașe se adaugă romul și se amestecă.
  5. Când gemul s-a îngroșat (aproape 15 minute) se oprește focul și se mută gemul în borcane sterilizate. Dacă se dorește păstrarea gemului de cartofi în cămară pentru mai mult timp, se recomandă fierberea borcanelor la bain-marie timp de 20 de minute.
  6. Gemul de cartofi poate fi păstrat la frigider câteva luni dacă borcanele nu sunt fierte la bain-marie.
Evaluează