Ghiveci cu cârnaţi

De

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g cârnaţi de casă afumaţi
  • 3-4 linguri ulei
  • 150 g ciuperci
  • 1 varză albă mică
  • 2 cepe
  • 1 ardei iute
  • 2 ardei capia
  • 500 g roşii
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 2-3 frunze de busuioc verde
  • piper roşu
  • boia dulce şi iute

Mod De Preparare

1. Se curăţă varza de foile verzi, se trece printr-un jet de apă şi se toacă, dar nu foarte mărunt. Ca să se înmoaie, se freacă cu sare şi boia de ardei apoi se lasă câteva minute la rece.

2. Se pregăteşte cratiţa pentru ghi­veci, se adaugă cantitatea de ulei şi cârnaţii tăiaţi rondele medii. Se călesc la foc mic până capătă crustă şi se adaugă ceapa tăiată solzişori, amestecându-se continuu.

3. Se curăţă adeii capia, ardeiul iute, roşiile se opăresc şi se zdrobesc cu blenderul şi se adaugă în cratiţă împreună cu varza. Secretul unui ghiveci reuşit este ca acesta să fiarbă la aceiaşi temperatură de la început până la sfârşit.

4. Între timp, se curăţă ciupercile, se spală şi se feliază apoi se călesc în puţin ulei. După ce a fiert ghiveciul, se pun ciupercile pe deasupra şi se bagă la cuptor să scadă şi să se rumenească. Se serveşte ornat cu smântână şi frunzuliţe de busuioc.