Ghiveci de legume cu ciuperci

Ghiveci de legume cu ciuperci

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 200 ml supă de legume
  • 400 g cartofi
  • 2 ardei graşi
  • 3-4 roşii sau 200 g roşii decojite în suc de roşii
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 10-15 boabe de piper

Mod De Preparare

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Usturoiul fin tocat se căleşte foarte puţin în uleiul încins, la care se adaugă imediat ciupercile tăiate felii. Se înăbuşă puţin, amestecând continuu.

2. Se pun apoi cepele, morcovii şi ţelina, toate tăiate mărunt. Se stinge cu supa de legume şi se fierbe 15 minute. Se adaugă apoi cartofii tăiaţi felii, un praf de sare, boabele de piper şi apă doar cât să acopere legumele. Se pune un capac şi se fierbe la foc mic, jumătate de oră. La sfârşit se adaugă roşiile şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar cât să scadă sosul.

3. Se aromează cu pătrunjel verde şi se serveşte cu salată de sezon.

Evaluează