Gnocchi cu carne

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g gnocchi
  • sare
  • piper alb
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 1-2 ceapă roşie
  • 2 lingurite zahăr
  • 400 g carne tocată
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 legatura pătrunjel
  • cimbru proaspăt
  • busuioc verde
  • 500 g roşii

Mod De Preparare

1. Pastele se pun să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie, se scot apoi cu mare atenţie să nu se rupă şi se lasă să se scurgă în sită.

2. Separat, se toacă ceapa mărunt, se freacă cu sare şi se pune să se călească în puţin ulei. Se adaugă carnea tocată, verdeaţa tocată, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă să scadă la foc mic.

3. Între timp, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul se condimentează cu sare, piper, usturoi, cimbru şi busuioc şi se lasă să fiarbă până scade la jumătate.

4. Se umplu gnocchi cu carnea tocată, se aşază în tavă, se toarnă sosul de roşii şi se bagă la cuptorul încins. Se servesc ornate cu pătrunjel şi busuioc verde, tocate mărunt.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.