Gogoşele cu cremă de lapte şi glazură de ciocolată – sunt foarte bune şi se face repede. Iată reţeta!
1. Pentru aluat, într-o crăticioară se pun la fiert 250 ml apă cu untul tăiat bucăţele. Când a fiert, se stinge focul şi se pune făina toată odată. Se amestecă energic până se obţine un aluat care se desprinde de pereţii vasului.
2. Se transferă aluatul într-un castron şi se pun sarea și ouăle, amestecând după fiecare. Când aluatul este suplu, dar nu foarte lichid, se pune într-un poş şi se eliberează mici grămăjoare în tava mare de aragaz tapetată cu făină. Se ung cu gălbenuşul amestecat cu lapte şi se coc 15 minute la temperatura mare şi 10 minute la foc mediu. Se lasă să se răcorească şi se taie în două fără a desprinde complet una de cealaltă cele două părţi.
3. Pentru cremă, se fierbe laptele cu zahărul vanilinat Dr. Oetker. Gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi apoi se pune făina. Se toarnă puţin câte puţin laptele amestecând şi apoi se pune pe foc şi se fierbe până ce devine o cremă groasă.
4. Pentru glazura de ciocolată se fierbe frişca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi şi se amestecă. Gogoşelele se umplu cu cremă şi apoi, aşezate pe un platou, se decorează cu glazura de ciocolată.