Gogoși cu brânză – cea mai simplă rețetă

Gogoși cu brânză - cea mai simplă rețetă

Timpi de preparare

 • Timp de preparare: min
 • Timp de gatire: min
 • Gata in: min

Ingrediente

 • 500 g brânză de vaci (ricotta sau brânză cottage)
 • 2 ouă
 • 75 g zahăr
 • 250 g făină
 • 1 linguriță praf de copt
 • un plic de zahăr vanilat
 • esență de rom
 • coajă de portocală (opțional)
 • ulei pentru prăjit

Mod De Preparare

Gogoșile cu brânză, acele minunate bucate prăjite până devin aurii și pufoase, reprezintă o încântare pentru papilele gustative în multe culturi din întreaga lume. Această prăjitură simplă și delicioasă poate fi considerată ca fiind parte din arta culinară. Plină de arome, texturi și acel strat generos de zahăr pudră care completează perfect fiecare mușcătură.

Gogoșile proaspete sunt cele mai delicioase! Pufoase în interior, crocante în exterior, ele sunt un adevărat răsfăț pentru simțurile tale. De savurat cu o ceașcă de cafea sau ceai, sau chiar ca desert după o masă copioasă.

Gogoșile cu brânză reprezintă nu doar o prăjitură, ci și o amintire dulce din copilărie, un răsfăț în diminețile leneșe de weekend sau un desert perfect pentru orice ocazie festivă. Bucurați-vă de aromele clasice și de bucuria preparării acestor delicatese atât de iubite în întreaga lume.

Cum se prepară gogoși cu brânză după cea mai simplă rețetă

 1. Se scurge brânza de zer.
 2. Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul și aromele (rom, zahăr vanilat, coajă de portocală).
 3. Se amestecă 230 de făină cu praful de copt. Amestecul se adaugă peste mixul de brânză și ouă. Cu ajutorul unei linguri sau spatule se omogenizează aluatul. Dacă aluatul este mult prea lipicios și nu se poate lucra cu el, se adaugă restul de făină treptat.
 4. Aluatul se împarte în 9 părți egale. Fiecarei bucăți i se dă forma de mingiuță.
 5. Într-un vas adânc pentru prăjit (cratiță/tuci/tigaie) se încălzește uleiul. Pentru o prăjire mai eficientă se recomandă încălzirea uleiului la 175-180 de grade Celsius.
 6. Se prăjesc gogoșile cu brânză la foc mediu pe ambele părți până devin maro-aurii. E necesară prăjirea de 1-1,5 minute pentru fiecare parte.
 7. Gogoșile cu brânză se așază pe un șervet de hârtie pentru a se scurge excesul de ulei.
 8. Aceste gogoși se servesc cu topping de lapte condensat, cremă de ciocolată sau gem acrișor (afine, vișine) sau pudrate cu zahăr vanilat.

Sfaturi și trucuri pentru gogoși cu brânză delicioase

Ingrediente de calitate

Folosiți ingrediente de cea mai bună calitate. Alegeți o brânză de vaci proaspătă și o praf de copt în termen pentru a asigura gustul și textura dorite.

Amestecarea ingredientelor

Spre deosebire de alte aluaturi, aluatul pentru gogoșile cu brânză nu trebuie amestecat prea mult. Brânza nu trebuie pasată, ci doar sfărmată.

Temperatura de prăjire

Mențineți o temperatură constantă a uleiului în timpul prăjirii. Aceasta va asigura o coacere uniformă și o crustă aurie.

Alegerea uleiului de prăjit

Uleiul de rapiță, uleiul de avocado sau uleiul de semințe de struguri sunt uleiuri cu gust neutru și punct de fum mare, deci pot fi folosite cu încredere la prăjit.

Alegerea făinii

Orice făină albă poate fi folosită la prepararea gogoșilor. Făina cu un conținut de proteine mai mare este, de obicei, recomandată.

Scurgeți brânza

Indiferent de brânza pe care alegeți să o folosiți, aceasta trebuie scursă înainte de a o adăuga în aluat. Zerul va duce la adăugarea de mai multă făină, iar acest lucru va face ca gogoșile să fie sfărmicioase.

Atenție la topping/glazură

Fiți creativi și folosiți topping-uri sau glazuri după gust. Puteți folosi glazura de ciocolată sau de zahăr sau toppinguri de zahăr amestecat cu scorțișoară sau zahăr vanilinat.

Păstrarea gogoșilor

Acestea pot fi păstrate în frigider într-un vas cu capac și apoi pot fi reîncălzite în cuptorul cu microunde pentru 20-30 secunde. Dacă rămân prea multe gogoși cu brânză, se pot congela. Acestea pot fi congelate pe o foaie de copt și după ce s-au întărit pot fi transferate în pungi.

Alte rețete de gogoși

Gogoşi la cuptor
Gogoşi umplute cu cremă de vanilie
Gogoşi cu gem
Gogoşi rapide fără dospit
Gogoşi de post
Gogoşi cu miere
Gogoşi pufoase
Gogoşi mănăstireşti

Sursa foto: Shutterstock

Evaluează
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 1 vot