Hrean la borcan

Hrean la borcan

Ingrediente

  • 1 kg hrean
  • 150 ml oțet de mere
  • 1,5 linguri sare

Mod De Preparare

Hreanul ras este o garnitură excelentă alături de nenumărate feluri de mâncare: de la cartofi copți la rasoluri de vită și fripturi de pui.

Hreanul nu are un gust universal iubit, însă aroma lui puternică este apreciată de mulți gurmanzi. Pe lângă aroma pe care o conferă multor mâncăruri, hreanul este și un aliment deosebit de sănătos.

Mai exact, cei care suferă de probleme digestive pot beneficia de consumul de hrean, întrucât acesta stimulează aparatul digestiv, susține peristaltismul intestinal și are efect laxativ.

De asemenea, dacă ai răcit și ai nevoie de un ajutor natural pe lângă pastilele de la farmacie, poți mânca hrean, efectul său fiind expectorant și decongestionant.

Nu în ultimul rând, hreanul este o resursă esențială pentru sistemul nervos, pentru că induce o stare de plăcere și relaxare după ce este consumat.

Dacă vrei să știi cum să conservi hreanul pentru a te bucura de el și în extra-sezon, urmează pașii de mai jos:

  1. Curăță bine hreanul și apoi rade-l fin cu ajutorul unei răzători.
  2. Amestecă hreanul ras cu sare și oțet, până se umezește.
  3. Pune amestecul de hrean în borcane sterilizate. Ai grijă să îl îndeși cât poți de bine, pentru a evita formarea golurilor de aer.
  4. Savurează hreanul ras alături de mâncărurile tale favorite.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete