Hummus cu ardei copți

Hummus cu ardei copți

De Ana Munteanu,

Ingrediente

  • 400 g năut fiert
  • 2-3 ardei copți
  • 1/2 linguriță sare
  • 3 linguri tahini
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri rozmarin/chimion

Mod De Preparare

Dacă îți place hummus-ul tradițional dar te-ai plictisit de aroma lui simplă, încearcă și această variantă. Extrem de simplu de preparat, extrem de sănătos și, poate cel mai important, extrem de bun! O gustare simplă, neașteptat de rapidă și spectaculos de bună pentru zilele de post, care te va unge pe suflet!

  • Poți să îl faci cu o zi înainte (ca să aibă timp aromele să se împletească mai bine) și să îl lași să ajungă la temperatura camerei înainte de servire.

Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de ardeii copți și uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat). După ce ai obținut o pastă omogenă, adaugă  – pe rând – și ardeii copți. Dă blender-ul la o treaptă mică și toarnă și uleiul de măsline în compoziție.

Poți adăuga peste bucăți de ardei copt, semințe de susan etc. Cel mai bine merge servit cu niște naan sau pâine prăjită fierbinte.

Hummus cu ardei copți

Din năut, nu uita că poți face un delicios humus de casă!

Alte rețete orientale delicioase și sănătoase:

Năut cu sos tomat

Cuşcuş cu legume

Zaalouk

Foto: shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete