Mod De Preparare
Un aperitiv oriental pe care l-am adoptat cu mare, mare plăcere. E ușor de preparat, e extrem de gustos și sănătos și, pe deasupra, arată absolut minunat pe orice masă festivă. Și nu numai. Perfect pentru vegani, vegetarieni și cei care țin post.
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Spală sfecla bine și pune-o la copt (acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminiu) timp de 45 de minute. Dacă atunci când o înțepi cu o scobitoare aceasta intră ușor, înseamnă că e gata. Scoate din cuptor și lasă la răcit 5-10 minute.
- În timp ce aceasta se răcește, prepară hummus-ul. Combină toate ingredientele într-un blender (în afară de uleiul de măsline, pe care îl adaugi abia la final, treptat).
- Când s-a răcit sfecla, curăț-o, taie-o bucăți mici și paseaz-o într-un blender, până e moale de tot. Adaug-o peste hummus-ul făcut mai devreme.
Se servește cel mai bine cu pâine prăjită crocantă și fierbinte.
Alte rețete de aperitive delicioase:
Ouă coapte în avocado
Cremă de brânză
Crochete cu usturoi
Foto: shutterstock