Iepure în bere la cuptor

Iepure în bere la cuptor

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 3 cartofi potriviți
  • 1 cutie de bere (330 ml)
  • ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • cimbru/rozmarin

Mod De Preparare

Iepurele în bere la cuptor poate fi cina perfectă pentru familia ta. Carnea de iepure este o carne albă cu puțină grăsime, bogată în proteine și cu un conținut scăzut de calorii și colesterol.

Rețeta este potrivită și pentru copii, deși are bere. Alcoolul din bere se va evapora la copt.

Cum se prepară iepurele în bere la cuptor

1. Se taie iepurele în sferturi și se curăță de grăsime.

2. Se condimentează iepurele cu sare și piper.

3. Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în bucăți mari. Cartofii se așază într-o tavă de cuptor și deasupra se pun bucățile de iepure.

4. Totul se stropește cu ulei de măsline. Se adaugă cimbru sau rozmarin proaspăt sau uscat

5. Se dă iepurele la cuptor preîncălzit la 180 de grade, căldură sus și jos pentru aproximativ 15 minute. După trecerea celor 15 minute se scoate tava și se adaugă berea. Se dă, din nou, la cuptor.

6. După 30 de minute se scoate din nou tava din cuptor, se scot cartofii (dacă s-au gătit) și se întorc bucățile de iepure. Se poate condimenta cu sare, piper și cimbru/rozmarin. Se dă tava la cuptor până ce carnea devine aurie. Dacă lichidul din tavă începe să se evapore prea repede se mai poate adăuga apă sau bere.

7. Iepurele în bere la cuptor se servește cald alături de cartofi.

Evaluează