Iepure la cuptor

Iepure la cuptor

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • roșii cherry
  • ardei verzi
  • 4 cartofi
  • 3 căței de usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 200 ml de vin alb
  • ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Iepurele la cuptor cu legume poate fi pregătit la cină. Carnea de iepure este bogată în proteine (29,1 g de proteine la 100 g), vitamina B12, seleniu etc. Iată cea mai simplă rețetă de friptură de iepure la cuptor.

Acest tip de carne este sărac în calorii, doar 197 de calorii la suta de grame.

Cum se prepară iepurele la cuptor cu legume

1. Se curăță cartofii, se spală și se taie cuburi mari. Se pun într-un vas de cuptor.

2. Se spală restul de legume, se taie și ele în bucăți mari (roșiile se pot lăsa întregi).

3. Toate legumele se pun în vasul de cuptor. Se adaugă un strop de ulei și puțină sare.

4. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, căldură sus și jos.

5. Se gătesc legumele timp de aproximativ 10 – 15 minute.

6. Iepurele se spală, se curăță și se taie în sferturi. Se adaugă sare și piper.

7. Se parat, într-un mojar cu pistil se pun cățeii de usturoi, cimbrul, rozmarinul, pătrunjelul și se zdrobesc până se obține o pastă. Se adaugă vinul și se amestecă. Dacă nu vă place rozmarinul sau cimbrul se pot adăuga oregano, busuioc, mentă etc.

8. Bucățiile de iepure se pun peste legumele de la cuptor și se adaugă cam jumătate din mixul de condimente și vin peste carne și legume. Se dă tava la cuptor.

9. Se coace timp de aproximativ 15 minute sau până ce iepurele devine auriu. Se scoate tava, se întoarce iepurele și se adaigă restul de condimente, ierburi și vin.

10. Se bagă tava înapoi în cuptor și se lasă să se gătească până ce carnea devine aurie la exterior și fragedă și suculentă în interior.

Evaluează
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 5 voturi