Înghețată de casă cu lapte condensat – rețeta mamei

Înghețată de casă cu lapte condensat – rețeta mamei

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 ml smântână lichidă (minim 30% grăsime)
  • 397 g lapte condensat îndulcit (o conservă)
  • 1 linguriță extract/esență vanilie
  • ciocolată/fructe la alegere/nuci (opțional)

Mod De Preparare

Înghețata de casă cu lapte condensat – descoperă un deliciu răcoritor în fiecare linguriță. O rețetă simplă și ușor de preparat, care te va surprinde cu gustul său cremos și dulce.

Cu ingrediente proaspete și puțină pricepere, poți crea propriul tău desert de poveste. Laptele condensat conferă înghețatei noastre o textură fină și o dulceață irezistibilă. Poți alege să adaugi arome delicioase, cum ar fi ciocolata sau fructele de sezon, pentru a obține combinații surprinzătoare și irezistibile.

Îți poți pune creativitatea la treabă și poți decora cu topping-uri colorate sau bucățele de fructe proaspete pentru un aspect încântător.

Cum se prepară înghețata de casă cu lapte condensat

1. Într-un bol încăpător se bate smântâna lichidă foarte rece până devine pufoasă și aerată. Smântâna lichidă se ține câteva ore la frigider înainte de a fi bătută.

2. Se adaugă laptele condensat îndulcit. Se amestecă ușor cu o spatulă până la încorporare.

3. Se adaugă extractul/esența de vanilie și se amestecă.

4. Pentru un gust mai bun se pot adăuga, opțional, fructe de sezon, ciocolată sau nuci.

5. Compoziția pentru înghețată se adaugă într-o caserolă de plastic sau de sticlă cu capac.

6. Recipientul se dă la congelator pentru 6-8 ore sau până ce compoziția devine fermă.

7. Înghețata de casă cu lapte condensat se servește în cupe sau în conuri de napolitană.

Evaluează
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 1 vot