1. Făina se amestecă cu zahărul şi sarea. Se face o grămăjoară cu o scobitură la mijloc. Drojdia se înmoaie în apă călduţă, apoi se toarnă în gropiţa din făină. Se amestecă uşor şi se lasă la dospit 10 minute, la cald. Se adaugă uleiul şi se frământă bine totul, până se obţine un aluat consistent. Se lasă la cald, acoperit, timp de 40 minute.
2. Între timp, orezul se pune la fiert în apă cu sare. Se curăţă cepele şi se toacă mărunt, apoi se călesc în puţin ulei. Carnea tocată se amestecă cu scrumbia şi adaugă peste ceapa călită, până îşi schimbă culoarea. Se dă deoparte de pe foc şi se lasă la răcit.
3. Se împarte aluatul în două. Se întind 2 foi groase cam de 1 cm. O foaie se aşază în tava de copt, tapetată în prealabil cu hârtie şi unsă cu puţin ulei. Foaia trebuie să depăşească puţin marginile tăvii.
4. Peste foaia din tavă se întinde un strat de orez fiert, apoi un strat de amestec de carne. Se stropeşte totul cu supă şi cu zeama de lă-mâie. Se sărează şi piperează. Deasupra se pune a doua foaie, având grijă să închidă etanş plă-cinta. Se acoperă cu hârtie de copt şi se bagă în cuptorul preîncălzit, timp de 15 minute.
5. Se scoate din cuptor, se îndepăr-tează hârtia, se unge cu ou bătut şi se introduce din nou la cuptor, la foc mic, timp de cel puţin o oră. Se serveşte caldă sau rece, după preferinţe, cu garnitură de murături.