Lahmacun – pizza turcească

Lahmacun - pizza turcească

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 150 ml apă
  • 25 ml ulei măsline
  • 3 grame drojdie uscată
  • 2,5 g de sare
Pentru topping:
  • 2 conserve de roșii cubulețe
  • un sfert de ardei gras
  • jumătate de ceapă
  • 200 g carne tocată
  • 1 lingură pastă de roșii
  • 25 ml ulei de măsline
  • jumătate de linguriță de chimion
  • 1 linguriță de boia
  • un sfert de linguriță de piper
  • o legătură de pătrunjel

Mod De Preparare

Lahmacun este o pizza turcească ce nu conține cașcaval sau mozarella. Practic este o pizza cu legume și carne. Lahm înseamnă carne și macun aluat. Acest tip de preparat se revește cu salată și lămâie.

Cum se prepară lahmacun – pizza turcească

  1. Se prepară aluatul amestecând făina cu sarea într-un castron. Se adaugă apa călduță, drojdia și uleiul de măsline. Se frământă până se obține un aluat elastic. Dacă este prea uscat, se udă mâinile cu pă și se continuă frămânatrea.
  2. Aluatul se pune la loc ferit de curenți de aer, se acoperă și se lasă sa-și dubleze volumul (circa 30 de minute).
  3. Tooping-ul pentru lahmacun se prepară prin amestecarea cărnii tocate cu ceapa tocată, roșiile din conservă și ardeiul gras tăiat cubulețe. Se condimentează cu chimion, boia, piper și ulei.
  4. Aluatul se împarte în 8 părți egale și se întind cu sucitorul în formă rotundă/ovală. Pentru pizza turcească mai exactă se poate folosi o farfurie pentru a decupa aluatul.
  5. Foile de aluat se transferă pe o tavă de cuptor, se ung cu pasta de roșii și se adaugă toppingul de carne.
  6. Lahmacun se gătește timp de 15 minute în cuptor la 190 de grade Celsius sau până ce aluatul prinde o culoare maronie sau carnea își schimbă culoarea.
Evaluează