Mod De Preparare
Scump în comerț și plin de chimicale, așa că am deci să îl fac acasă. Din 3 ingrediente simple mi-a ieșit un lapte condensat de te lingi pe degete. Acum o să fac mult mai ușor deserturile care îl conțin!
- Pune la fiert într-o oală înaltă – și care nu lipește – jumătate de litru de lapte. Când începe să fiarbă, adaugă zahărul, amestecând continuu. Încet, încet, laptele va începe să se îngroașe (ai grijă să nu se ardă!).
- Când laptele devine semi-dens, adaugă și bicarbonatul. Nu lăsa prea mult la făcut, deoarece laptele se va întări. Lasă-l doar până când atinge consistența dorită.
- Închide focul și lasă-l să se răcească. E gata și poate fi folosit acum la câte și mai câte deserturi delicioase!
P.S.: Îl poți ține la frigider, într-un borcan bine închis, timp de 25-30 de zile.
Deserturi care necesită lapte condensat:
Tortul de nuntă al prințului William
Tort german
Bounty din 3 ingrediente