Tortul de nuntă al prințului William

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

 • Timp de preparare: min
 • Timp de gatire: min
 • Gata in:

Ingrediente

 • 350 g ciocolată
 • 120 g unt
 • 420 ml lapte condensat
 • 200-300 g biscuiți (digestivi sau cu lapte)

Mod De Preparare

Faimosul desert  – extrem de simplu și delicios – pe care prințul William îl consideră preferatul lui. Tort care, desigur, nu a putut lipsi de la nunta lui.

Făcut din numai 4 ingrediente, nu necesită coacere și este atât de simplu încât și un copil îl poate face!

 1. Pune jumătate din cantitatea de ciocolată, laptele condensat și untul într-o crăticioară, amestecă și topește-le încet la bain-marie, la foc mediu. Odată ce s-au topit de tot și omogenizat, dă de pe foc.
 2. Cantitatea de biscuiți nu e exactă deoarece aici alegi tu, dacă dorești să fie o prăjitură mai cremoasă (pui mai puțini biscuiți) sau mai tare/uscată (pui mai mulți biscuiți). Astfel, sfarămă cantitatea de biscuiți dorită și amestecă-o în crema de ciocolată mai devreme obținută.
 3. Toarnă compoziția într-un castron/tavă de tort pentru a-i da forma finală (poate fi pătrat, rotund, etc., în funcție de forma pe care dorești să o obțină), acoperă cu o folie de plastic și dă la frigider timp de 4-6 ore (sau chiar mai mult, în funcție de cât de bine răcește frigiderul tău).
 4. Scoate din frigider, întoarce castronul pe o tavă/farfurie plată. Topește ciocolata rămasă și toarn-o deasupra tortului, ca pe o glazură. Poți orna cu fructe proaspete – căpșuni, fructe de pădure, etc. – ciocolată rasă, fulgi de cocos, fulgi de migdale…

Sfat: Dacă vrei să fie și mai aspectuos, poți folosi ciocolată albă pentru glazurat. Merge perfect și dacă vrei să scrii o urare pe tort cu ea.

Foto: captură Youtube

Alte deserturi fără coacere cu ciocolată

Tartă cu ciocolată și căpșuni – fără coacere

Lasagna de ciocolată, fără coacere

Prăjitură în straturi cu biscuiți Oreo (fără coacere)