Legume gratinate

Legume gratinate

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g roşii
  • 100 g ciuperci albe
  • 150 g paste cu spanac
  • 200 g brânză degresată
  • 3 ardei
  • 200 g măsline
  • 1 praf sare
  • 2 albuşuri
  • 1 lingurita ulei de măsline
  • 1 lingura pesmet
  • busuioc verde

Mod De Preparare

1. Se pun pastele să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet. Important este ca, după ce au fiert, să fie scoase din apă şi ţinute ceva minute în apă rece. Apoi, se scot în sită sa se scurgă.

2. Separat, se curăţă roşiile, se spală şi se taie felii subţiri. Ciupercile se curăţă de coajă şi se opăresc câteva minute pentru a elimina toxinele.

3. Albuşurile se bat bine şi se amestecă cu brânza degresată, rasă pe răzătoarea mică. Se presară un praf de sare şi se lasă câteva minute la frigider.

4. Se tapetează o tavă de jena cu o linguriţă de ulei de măsline şi o lingură de pesmet. Se aşază în tavă un rând de paste, unul de roşii, măsline, ciuperci, fâşii de ardei şi se acoperă cu alt strat de paste. Se toarnă brânza pe deasupra, se mai pun câteva roşii şi măsline şi se bagă la cuptor. Se servesc cu frunze de busuioc şi felii de roşii proaspete.

Evaluează