Mod De Preparare
Umeshu este un lichior de casă japonez care se prepară din caise sau prune verzi. Gustul obținut este unul dulce-acrișor, iar conținutul de alcool este undeva între 10 și 15%.
Cum se face lichiorul de casă japnez Umeshu
- Prunele sau caisele verzi se spală bine și se lasă într-un castron acoperite cu apă timp de minim 12 ore. După trecerea acestui timp se vor usca cu ajutorul prosoapelor de hârtie sau se pot lăsa la soare timp de 2 ore, având grijă se întoarcă pe toate părțile.
- Codițele se îndepărtează cu ajutorul unei scobitori.
- Se va spala bine un borcan mare cu capac. Se va dezinfecta clătind cu alcool.
- Se va pune un rând de fructe, unul de zahăr până ce vom epuiza toate ingredientele.
- Se va turna alcool peste fructe și zahăr și se va închide borcanul.
- Borcanul se va așeza la loc întunecat și rece pentru 5 luni. Din când în când se va agita borcanul (fără a-l deschide).