Lichior de ouă

lichior

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min

Ingrediente

  • 50 g zahăr pudră
  • 75 ml apă
  • 4 gălbenușuri de ouă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • 400 g lapte condensat
  • 100 ml brandy

Mod De Preparare

Tot vedeam în filmele americane dedicate Crăciunului cum actorii sorb cu nesaț o licoare mai mult decât îmbietoare. Sigur ați auzit de ea – lichiorul de ouă. Dar v-ați gândit cât de ușor se poate face și acasă. Noi am încercat și nu putem să spunem decât că va fi prezent pe masa noastră de Crăciun.

  1. Topește la foc mic zahărul în apă. Când se dizolvă de tot, dă de pe foc și lasă la răcit complet.
  2. Bate gălbenușurile cu vanilia până obții  un rezultat omogen și cremos. Adaugă laptele condensat, zahărul topit, brandy-ul și amestecă bine.
  3. Toarnă-l într-o sticlă (de sticlă, de preferat) și lasă la frigider la răcit pentru cel puțin 2 ore.

Termen de valabilitate: o zi.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte