Maioneză de avocado

maioneza

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 bucăți de avocado
  • 3 linguri ulei de măsline presat la rece
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri de apă
  • sare de mare

Mod De Preparare

E de post. E vegană. E sănătoasă, plină de antioxidanți. E extrem de rapidă – se face în 30 de secunde. Se face din ingrediente puține. Ce să vrei mai mult de la o maioneză?

  1. Scoate sâmburele de la avocado, pune crema într-un bol mai mare.
  2. Adaugă restul ingredientelor, treptat, în timp ce amesteci cu ajutorul unui mixer. Bate timp de 30 de secunde până devine mătăsos și cremos.
  3. Pune într-un borcan care se închide etanș și depozitează la frigider.

Rețete delicioase la care poți folosi această maioneză:

Salată de cartofi cu maioneză

Salată de leurdă cu ou

Salată festivă

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.