Mâncare armenească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 50 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • 1-2 cepe
  • 3-4 căței usturoi
  • cimbru verde și uscat
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 10 cartofi cu coajă roșie

Mod De Preparare

1. Se spală cartofii cu un burețel special și se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă și se lasă să se răcească câteva minute. Se decojesc și se taie cubulețe.
2. Separat, se curăță ciupercile, se spală în 3-4 ape și apoi se taie feliuțe.
3. Se spală și se curăță și ceapa, se taie solzișori și se călește în uleiul încins în prealabil împreună cu usturoiul tocat. Se adaugă ciupercile și apă călduță. Se călesc la foc mic aproximativ 40 de minute și apoi se dau la rece.
4. Cartofii tăiați cubulețe se rumenesc în untul topit în prealabil, într-o tigaie, și se condimentează cu sare, piper și cimbru.
5. Ciupercile și cartofii se pun într-o tavă termorezistentă și se bagă în cuptor. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor şi se ornează cu pătrunjel proaspăt.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.