Mod De Preparare
Mâncarea de bame este un preparat cu origini orientale, adorat în Grecia, Turcia sau țările arabe. Bamele (okra) sunt bogate în fibre, vitamine (A, C, B2, B9), minerale (calciu, magneziu, potasiu, zinc).
Cei ce țin post sau mănâncă vegetarian sau vegan se pot bucura tot timpul anului de această mâncare dacă folosesc bame congelate.
Cum se prepară mâncarea de bame
- Într-o cratiță se încinge ulei de măsline și se sotează ceapa tăiată cubulețe până devine translucidă. Se adaugă bamele, apa și sosul de roșii. Focul se dă la mediu și se acoperă cratița parțial cu un capac.
- Bamele se gătesc timp de 45-55 minute sau până se înmoaie. Dacă scade prea mult apa, se mai poate adăuga câte puțin.
- Se amestecă din când în când cu grijă.
- Se sărează și se piperează.
- Mâncarea de bame se servește caldă cu pâine proaspătă.