Fasolea verde este bogată în proteine, vitamine și carbohidrați. Consumul regulat, fie că alegi să mănânci ciorbă sau mâncare de fasole verde, va avea acțiuni benefice asupra organismului. Mai jos îți spunem rețeta de mâncare de fasole. Câțiva pași pentru o masă de prânz delicioasă!
Mâncare de fasole verde – rețetă gustoasă
Păstăile de fasole verde pot fi foarte ușor pregătite pentru un prânz delicios. Mai jos îți spunem rețeta simplă pentru mâncare de fasole verde.
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se toacă, iar ceapa şi usturoiul se taie mărunt. Într-o crăticioară se pun la călit ceapa şi usturoiul. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă carnea tocată şi se călesc împreună.
Vinul îndoit cu apă se toarnă peste carnea tocată, se amestecă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute, amestecând din când în când. Fasolea se trece printr-un jet de apă rece şi se răstoarnă peste carnea călită. Se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe în continuare. După 15 minute se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii.
Mâncarea de fasole verde se mai lasă pe foc doar până când sosul începe să scadă şi se aromează cu pătrunjel verde.
Citește și alte rețete cu fasole verde: