Menemen – omletă turcească

Menemen - omletă turcească

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 9 roșii prunișoare din conservă
  • 1 ceapă potrivită
  • 2 - 3 ouă
  • 1 linguriță boia
  • 1 linguriță piper negru
  • 1 linguriță ulei
  • 1 lingură unt

Mod De Preparare

Menemen este un preparat cu orgini turcești ce are la bază ceapă, roșii și ouă. Această omletă turcească se servește la micul dejun alături de pâine de casă și sos de iaurt. Ouăle folosite în acest preparat pot fi gătite ca atare sau făcute jumări.

Cum se prepara menemen – omleta turcească

  1. Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Aceasta se gătește în puțin ulei până devine aurie. Se dă focul la mic și se adaugă o lingură de apă. Se gătește până se evaporă apa. Se poate repeta procesul de mai multe ori dacă dorim un preparat mai dulce.
  2. Dacă se dorește un preparat mai condimentat, se adaugă și un ardei iute tocat fin și se călește alături de ceapă.
  3. Se adaugă roșiile din conservă și lingura de unt și se gătesc câteva minute.
  4. Se dă focul la mare și se adaugă ouăle. Cine dorește le poate bate înainte pentru a obține ouă jumări. Tigaia se acoperă cu un capac, pentru ca ouăle să se poată găti uniform timp de 3-4 minute.
  5. Menemen se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat (se poate folosi și mentă). Se savurează alături de pâine prăjită.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot