Mișmaș bulgăresc

Mișmaș bulgăresc

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 roșii potrivite
  • 4 ardei grași
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 200 g brânză feta sau telemea
  • 4 ouă
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Pătrunjelul se spală şi se toacă fin. Brânza se fărâmiţează uşor.
2. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa şi se căleşte, până capătă o nuanţă aurie. Se adaugă apoi ardeii şi roşiile, se amestecă şi se lasă cam 5 minute, la foc potrivit, să se înăbuşe.
3. Ouăle se bat ca pentru omletă.
4. Se pune în tigaie şi brânza, se amestecă din nou, ca să se omogenizeze conţinutul. La final, se adaugă şi ouăle bătute, se amestecă totul din nou şi se mai lasă pe foc 3-4 minute. Se potriveşte de gust cu sare şi piper.
5. Înainte de a lua de pe foc mâncarea, se presară deasupra pătrunjelul tocat fin. Se serveşte caldă sau rece, de preferat cu pâine prăjită.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 2 voturi