Mici de casă – rețeta autentică

Mici de casă - rețeta autentică

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie);
  • 200 ml zeamă de oase de vită;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1/2 linguriță de bicarbonat;
  • Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin.

Mod De Preparare

Mici de casă – rețeta autentică. Este cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are. Deși, după cum e normal, fiecare zonă, fiecare gospodar a adaptat rețeta de mici de casă după propriul gust, aceasta este rețeta la baza căreia stau toate celelalte rețete. Iată cum poți să faci mici de casă.

Rețetă autentică pentru mici de casă:

Mititeii sunt un preparat culinar des consumat la noi în țară, care se pregătesc diferit în funcție de zonă. Însă, gustul savuros al micilor de casă se obține dintr-o rețetă deja autentică, pe care ți-o prezentăm mai jos. Dacă vrei să faci mici de casă, iată cea mai bună rețetă!

 

Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.

Adaugă condimentele și amestecă. Adaugă usturoiul și amestecă în permanență. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, pentru a te asigura că potrivești cum trebuie aromele.

Mici de casă - rețetă și mod de preparare

Mici de casă – rețetă și mod de preparare

Care este secretul unei rețete de mici de casă? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine în carne aroma condimentelor.

Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, dacă nu vrei să devină fazi și uscați!

Mici de casă - rețetă autentică

Mici de casă – rețetă autentică

Alte rețete delicioase pentru grătar:

Costiţe de porc la grătar

Cârnaţi la grătar cu sos picant

Citește și:  10 trucuri esenţiale pentru un grătar perfect

Foto: shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 4.5 / 5 - 6 voturi