Se taie baconul şi se căleşte în puţin ulei. După ce s-a rumenit la foc potrivit, se adaugă ceapa spălată şi tăiată.
În timp ce se căleşte ceapa, se curăţă cartofii şi morcovii, se spală şi se taie cubuleţe şi rondele. Se adaugă peste ceapă călită şi se înăbuşă cu apă călduţă. Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit.
Se scoate porumbul din cutie, se scurge şi se pune în cratiţă cu legumele. Separat, se topeşte untul în cratiţă, se adaugă pesmetul, făina şi 200 ml de apă călduţă. Se potriveşte sosul alb cu sare şi piper.
După ce au fiert toate legumele, se adaugă sosul alb, se condimentează cu sare şi piper după gust, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi se bagă câteva minute în cuptor. Se serveşte ornată cu fire de pătrunjel, cimbru şi crutoane cu aromă de usturoi.