Se trece orezul prin câteva ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei. Cartofii şi morcovii se spală şi se pun şi ei să fiarbă în coajă, în apă cu sare.
După ce au fiert şi morcovii, şi cartofii, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Cartofii se decojesc şi se taie cubuleţe. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se înăbuşă în ulei până devine sticloasă.
Peste ceapă se pun cartofii şi morcovii fierţi, sare şi piper, după gust, şi se lasă să se rumenească. Stafidele se lasă câteva minute în apă să se înmoaie.
Într-un bol, se pun cartofii, morcovii şi ceapa călite în ulei, orezul fiert, stafidele şi se amestecă uşor, să nu se zdrobească cartofii. Se mai adaugă sare, dacă este nevoie, şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde, în funcţie de preferinţe.