Musaca de conopidă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg conopidă
  • 500 g carne tocată de porc şi de vită
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 lingura pesmet
  • 2 ouă
  • 200 g smântână
  • 150 ml lapte
  • 4 căţei de usturoi
  • 5-6 linguri suc de roşii
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

1. Conopida se curăţă şi se desface în bucheţele mici. Se spal şi se fierb în apă cu un praf de sare şi lapte. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare.

2. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte carnea tocată, condimentată cu usturoi tocat mărunt, sare şi piper. Când se răceşte se amestecă cu sucul de roşii şi pătrunjelul verde tocat mărunt.

3. Se unge un vas termorezistent cu ulei, apoi se presară pesmet şi se pune jumătate din conopida fiartă tăiată cubuleţe. Se adaugă compoziţia de carne tocată şi se întinde într-un strat uniform. Deasupra se pune în strat restul de conopidă tăiată cubuleţe şi se toarnă ouăle bătute cu smântâna, un praf de sare şi piper. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 30-40 minute.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.