1. Se curăţă vinetele; se spală; se taie felii şi se dau prin făină. Se pun la călit în tigaia cu uleiul de măsline încins. Se scurg de ulei şi se dau cu sare şi piper după gust. Cartofii se spală, se taie rondele şi se prăjesc în tigaia cu ulei încins. Se scurg şi se condimentează după gust.
2. Ceapa, usturoiul, carnea, sarea, piperul şi roşiile se fierb în puţin ulei pe plita încinsă aproximativ 20 minute până scade sosul de roşii.
3. Se unge o tavă cu grăsime (unt) şi se aşează un rând de vinete, se presară caşcaval de oaie, se pune un rând de carne tocată, un rând de cartofi, se presară caşcaval, un rând de carne tocată şi se aşează ultimul strat de vinete. Într-o cratiţă se prepară sosul alb din făină, lapte, unt, sare, piper, praf de chili şi se fierbe 10 minute. Se toarnă sosul peste musaca şi se bagă în cuptor la o temperatură de 160 de grade Cº. Cu 10 minute înainte de a fi scoasă din cuptor se mai presară un rând de caşcaval să se topească şi să dea un aspect apetisant. Se ornează cu fire de oregano la servire.