Se spală carnea de vită şi se şterge cu un şervet. Se taie felii, care se bat uşor cu ciocanul de şniţele. Se asezonează cu sare şi piper, se dau prin făină şi se prăjesc uşor pe ambele părţi, în uleiul încins. Se ţin la loc cald.
Se varsă uleiul din tigaie, se pun 2 linguri de unt şi se topesc. Se adaugă făina, se amestecă, se diluează cu supa de carne şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă.
Se curăţă ciupercile de pieliţă, se taie felii subţiri şi se călesc în 2 linguri de unt. Se adaugă smântâna, zeama de lămâie şi se mai fierbe puţin, amestecând. Se adaugă şi ardeiul tocat mărunt, sare şi piper.
Se pun feliile de carne pe farfurii şi se toarnă sosul de ciuperci pe fiecare porţie. Se poate servi cu orez şi se decorează cu verdeţuri.