O rețetă ușoară, ieftină, rapidă, care va fi garantat pe gustul întregii familii. Iată cât de puține ingrediente îți trebuie ca să faci niște nuggets de pui infinit mai bune decât cele de la fast food sau semipreparate.
Tăiați pieptul de pui în bucățele pătrățoase sau rotunde. Presărați sare și piper peste ele. Bateți oul într-un bol mediu. Într-un alt bol amestecați pesmetul, parmezanul, pudra de usturoi și boiaua.
Acum, pentru a vă face treaba mult mai ușoară, vă spunem un secret simplu: alegeți mâna stânga să fie mâna”udă”, iar mâna dreapta cea „uscată”. Cu mâna”udă” băgați – pe rând desigur – bucățile de pui în oul bătut și apoi în amestecul de pesmet și condimente.
Cu mâna „uscată” presărați deasupra mix-ul și întoarceți de câteva ori până se „îmbracă” cu totul. Procedați așa cu tot puiul. Încingeți o tigaie care nu lipește și turnați puțin ulei. Prăjiți bucățile de pui pe ambele părți, până prind o culoare aurie apetisantă.
Pentru a scăpa de excesul de ulei, puneți pe platoul pe care urmează să le scoateți un prosop de hârtie.
Și încă o veste bună: ce vă rămâne puteți congela cu încredere.
Foto: nuggets de pui / Shutterstock