Omuleţi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g făină
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingurita cuişoare măcinate
  • 2 lingurite scorţişoară măcinată
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt
  • 250 g miere
  • 2 ouă
  • 20 g cacao
Ingrediente pentru glazură
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 150 g zahăr
  • 1 albuş
  • 2 linguri zeama de lămâie
  • drajeuri colorate
Pentru ornat
  • drajeuri şi granule de ciocolată

Mod De Preparare

1. Făina se amestecă cu praful de copt, mirodeniile şi untul tăiat cubuleţe. Se adaugă ouăle bătut cu zahărul şi mierea de albine şi cacaua. Se frământă până se obţine un aluat omogen, care se pune într-un castron, se acoperă cu o folie şi se lasă în frigider timp de trei ore.

2. Cuptorul se încălzeşte. Se scoate aluatul din frigider şi se întinde într-o foaie groasă, de 5-6 cm. Se taie în formă de omuleţi, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins, la foc mediu, 10 minute, după care se scot şi se lasă să se răcească.

3. Pentru glazură, albuşul se bate spumă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie şi se freacă numai circular, până se topeşte zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se ornează marginile omuleţilor de turtă dulce şi forma gurii. Drajeurile se pun în loc de ochi şi de nasturi. Se lasă să se întărească.

Vezi și:

Kookies – Rețeta lui Karlie Kloss

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!