Orez basmati cu broccoli şi migdale

Orez basmati cu broccoli şi migdale

Ingrediente

  • 100 g orez basmati
  • 100 ml lapte de cocos neîndulcit
  • 1/2 lingura sare
  • 1 bucata broccoli
  • 50 g fulgi de migdale
  • 3 lingura oţet de vin
  • 1 praf sare

Mod De Preparare

► Orezul se lasă peste noapte, cca 12 ore, în apă rece. Apoi se strecoară.
► Orezul se pune într-o oală, cu laptele de cocos şi sare şi se umple cu apă cu cca 1 cm deasupra orezului. Se dă în fiert şi se mai lasă la foc mic cca 20 de minute, până când scade şi orezul se încheagă. Se lasă la răcit, fără capac.
►Broccoli se spală, se rup bucheţelele şi se opăresc cca 6 minute în apă fiartă cu sare. Fulgii de migdale se călesc uşor.
► Se stropeşte broccoli cu oţetul şi se presară fulgii de migdale. Se pun pe farfurii. Din orez se fac mingiuţe şi se aşază deasupra bucheţelelor de broccoli.

Evaluează