Orezul cu ciuperci capătă un gust special dacă îi adaugi și cașcaval. Rețeta e simplă și gata în numai 40 de minute.
1. Se curăţă şi se spală ciupercuţele, se lasă să se scurgă într-o sită. Se taie ceapa uscată şi verde, iar apoi se căleşte într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. După aceea, se pun ciupercuţele şi se lasă să fiarbă la foc mic în sucul propriu.
2. Se pregăteşte orezul, se trece prin 2-3 ape şi se pune la fiert la foc mic, cu puţină sare.
3. După ce s-au făcut ciupercuţele, se amestecă cu pătrunjelul tocat mărunt şi 2-3 linguri de pesmet şi se mai lasă câteva minute la foc mic. Dacă mai este nevoie, se mai toarnă puţină apă caldă, să subţieze sosul.
4. Pe un platou, se aşază orezul fiert şi pe deasupra se presară ciupercuţele şi sosul. Se ornează cu frunzuliţe de busuioc şi, pentru un gust special, se adaugă la sfârşit fâşii de caşcaval.