Rețeta de orez cu legume și piept de pui este un fel principal de mâncare, sățios care poate fi consumat de adulți, dar și copii și bebeluși, atunci când încep diversificarea. Este un preparat cremos și savuros ce poate fi oricând pregătit acasă. Urmărește rețeta de mai jos!
Rețetă orez cu legume și piept de pui:
Pilaful de orez se află în topul rețetelor tradiționale românești, iar carnea de pui este preferata multora, datorită varietății sale în pregătire. O rețetă deliciosă care se face doar din ingrediente naturale. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi.
1. Pentru început, ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se căleşte în continuare. Se stinge apoi cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10 minute. Separat, într-o oală mai mică, se fierb legumele într-un litru de apă cu sare.
2. Orezul curăţat şi spălat se adaugă în tigaia cu carne. Se mai pune puţin ulei şi se amestecă uşor, până ce se acoperă tot orezul de un strat fin de ulei, timp de 1-2 minute. Se stinge apoi cu supa de legume (500 ml) şi se lasă să clotească la foc mic, 10 minute. Se adaugă legumele fierte, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se acoperă mai întâi cu un capac, apoi cu un şervet gros şi se lasă jumătate de oră, până ce orezul absoarbe toată supa.
3. Când se serveşte se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi cine doreşte mai poate adăuga şi porumb fiert.
Rețeta de orez cu legume și piept de pui poate fi consumată împreună cu o porție de murături asortate. Poftă bună!