Ouă ochiuri pe pat de cartofi dulci

Retetă Ouă ochiuri pe pat de cartofi dulci

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci
  • 4-5 ouă
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper, boia
  • 1 lingură de unt

Mod De Preparare

Un mic dejun bogat în proteine și nutrienți, rapid și extrem de gustos! În 5 minute te ocupi de el, în 15 se face în tigaie, în alte 5-10 ai terminat tot din farfurie!

99844_l

Spală cartofii, decojește-i și taie-i cubulețe. Toacă ceapa. Taie usturoiul (nu foarte mărunt).

Dă totul la călit într-o tigaie încinsă în prealabil, adăugând treptat untul. Asezonează, amestecă bine și pune capacul.

Când se înmoaie cartofii (cei dulci se pătrund mult mai repede ca aceia normali), mai amestecă o dată.

Sparge ouăle deasupra, ca pentru ouă ochiuri. Mai pune unt și condimente dacă simți nevoia. Pune capacul și lasă la foc mic până se prăjesc ouăle.

0299837_l

 

Alte rețete delicioase pe bază de ouă:

Salată de ouă – rețeta clasică

Ouă coapte în avocado

Norişori de ouă

Foto: 123rf

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete