Pacheţele mexicane

Pacheţele mexicane

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g fasole roşie
  • 4 lipii
  • 300 g porumb
  • 1-2 linguri oţet balsamic
  • 2 lingurite ulei de măsline
  • 1 praf chili
  • 4 fire ceapă verde
  • crutoane
  • mujdei de usturoi

Mod De Preparare

1. Se spală fasolea şi se lasă să se înmoaie de seara până dimineaţa, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare, în două-trei ape, cât să elimine toxinele.

2. Fasolea boabe, după ce a fiert, se scoate din apă şi se trece prin câteva jeturi de apă călduţă.

3. Între timp, se taie ceapa rondele şi se amestecă cu praful de chili, sare, piper, oţet balsamic şi uleiul de măsline. Se lasă la rece câteva minute şi, în acest timp, se curăţă usturoiul.

4. Crutoanele se stropesc cu usturoi şi se bagă în cuptorul cald. Într-un bol, se amestecă fasolea, porumbul, crutoanele şi se adaugă sosul. Lipiile se desfac şi se umplu cu salata de fasole. Se servesc ornate cu frunze de salată verde.

Evaluează