1. Brânza de vaci se pune la scurs în strecurătoare, cel puţin o oră. Între timp, untul se freacă spumă cu sarea, ouăle şi smântâna. După ce s-a scurs bine, se adaugă brânza şi se amestecă până se omogenizează. Se pune apoi compoziţia la rece să se odihnească.
2. Stafidele se spală, se usucă şi se amestecă apoi cu zahărul, coaja de lămâie, nucile şi zeama de lămâie şi de portocală. Se lasă cam o jumătate de oră, apoi se încorporează în compoziţia de brânză.
3. Forma de copt, de preferat ceramică, se umple cu compoziţia preparată anterior. Se presează foarte bine şi, dacă e necesar, se acoperă cu folie alimentară şi se pune o greutate deasupra ca să preseze bine. Vasul se dă la frigider şi se lasă 24 h. Înainte de servire, se ornează cu fructe confiate, jeleuri, bucăţele de rahat sau bomboane, după preferinţă.