Păstrăv şi frigărui la grătar

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 5 păstrăvi
  • sare
  • piper
  • 4 foi dafin
  • 2-3 lămâi
  • 3 ardei capia
  • beţe pentru frigărui
  • cimbru
Pentru saramură
  • 1-2 ardei roşii
  • sare
  • piper boabe
  • usturoi verde
  • 2-3 linguri vin roşu dulce
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 lingurite oţet

Mod De Preparare

1. Se curăţă păstrăvii, se spală bine şi se pun să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Trei dintre ei se condimentează şi în interior şi pe exterior cu sare, cimbru, piper şi usturoi pisat, se acoperă cu o folie şi se lasă la rece.

2. Separat, ceilalţi doi se dezosează, se condimentează şi se taie bucăţi. Se pun pe beţe şi se intercalează cu felii de lămâie, rondele de ceapă şi frunze de dafin. Se condimentează cu sare şi piper şi se pun şi ele la rece.

3. Între timp, se pregăteşte sosul sau saramura. Se toacă ceapa, usturoiul, pătrunjeleul, cimbrul şi se pun să fiarbă cu 200 ml de apă. În compoziţie, se adaugă sare, piper, cimbrişor verde, oţet, ulei de măsline, vin roşu şi ardei iute. Se lasă să dea în 2-3 clocote şi apoi se lasă să se răcească.

4. Se încinge grătarul, se unge cu o ceapă albă şi se aşază păstrăvul şi frigăruile. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă la un interval de 10 minute. Se servesc stropiţi cu saramură şi se ornează cu foi de dafin şi felii de lămâie.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă