Piept de curcan cu sos, pentru hiper-tensiune

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 50 ml apa
  • 250 ml supa de casa fara sare
  • 1 catel usturoi
  • 1 tija de telina
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
Pentru sos
  • 1/2 lingurita piper negru
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura dulceata de caise
  • 600 g piept de curcan
  • 1/2 lingurita salvie uscata
  • 1/2 lingurita piper

Mod De Preparare

Dacă suferi de hiper-tensiune trebuie să ai grijă ce mănânci. Așa că îți propunem o rețetă gustoasă de piept de curcan cu sos nemaipomenit:

1. Într-un bol, se amestecă dulceaţa, muştarul, cimbrul şi piperul. Carnea se pune în vasul de copt şi se unge cu amestecul de muştar.
2. Se dă vasul la cuptor pentru 50 de minute.
3. Între timp, pentru sos, se încinge uleiul, se adaugă ceapa tocată mărunt şi ţelina şi se lasă 3-5 minute să se înmoaie. Se adaugă usturoiul, făina, salvia, piperul şi, amestecând continuu, se pun supa şi apa. Se lasă pe foc 10 minute.
4. Se aduce friptura la masă, tăiată şi cu sos alături.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului