Pilaf de arpacaş cu lămâie

De Ileana,

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de măsline
  • 3 bucati cepe verzi
  • 2 bucata morcovi
  • 1 bucata ţelină mică
  • 1 bucata căţel de usturoi
  • 225 g arpacaş
  • cimbru
  • coaja si sucul de la o lămâie
  • sare

Mod De Preparare

► Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa verde, morcovii şi ţelina. Se călesc în ulei încins până ce se rumenesc uşor.
►Arpacaşul se spală în apă rece în mai multe rânduri. Se scurge şi se adaugă la legumele călite. Se lasă la foc mediu spre mic, timp de 1 minut.
►Se adaugă 600 ml apă şi se lasă să dea în clocot.Apoi se adaugă coaja de lămâie şi cimbrul. Se reduce focul, se acoperă oala şi se lasă la fiert până ce arpacaşul este aproape moale, iar lichidul s-a absorbit bine.
►La final se adaugă zeama de lămâie şi se asezonează după gust. Se poate servi şi rece, cu nuci şi stafide.

Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.