Pilaf sârbesc

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 legatura pătrunjel
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 300 g muşchiuleţ de vită
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 2 roşii
  • 1-2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 ardei
  • 1 ceapă
  • 400 g orez cu bobul rotund
  • cimbrişor proaspăt

Mod De Preparare

Acest pilaf sarbesc se face in numai o ora si este absolut delicios. Prepara-l si tu dupa o reteta simpla!

1. Se alege orezul, se spală în 3-4 ape şi se lasă să stea 10 minute în apă călduţă, să se înmoaie şi sa fiarbă mai uşor.
2. Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe şi se căleşte în ulei până se pătrunde bine. Se adaugă o cană de apă căldă şi se lasă să se înăbuşe. Spre sfârşit, se adaugă roşiile pasate, sarea, piperul şi cimbrişorul.
3. Se curăţă legumele, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau pe răzătoarea mare. Legumele se călesc pentru început în uleiul de măsline şi apoi se adaugă orezul scurs de apă. Se lasă să se înăbuşe şi, când a început să se îngroaşe, se adaugă apă călduţă puţin câte puţin.
4. După ce s-a fiert orezul, se adaugă muşchiul de vită şi se amestecă bine. Pentru un aspect şi un gust deosebit, se bagă în cuptor aproximativ 30 de minute. Pilaful sarbesc se serveşte ornat cu pătrunjel verde.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete