Pilaf sârbesc: garnitura ideală pentru orice masă, pe placul tuturor

Pilaf sârbesc: garnitura ideală pentru orice masă, pe placul tuturor

De

Ingrediente

  • 200 g orez alb
  • 600 ml apă
  • 3 roșii mari
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roșu
  • 50 g pătrunjel verde proaspăt
  • 15 g boia dulce
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

În copilărie, mamele și bunicile preparau adesea celebrul pilaf sârbesc – un pilaf aromat, colorat, plin de gust și legume sănătoase.

Dacă vrei să te bucuri de o masă sățioasă și delicioasă, poți apela cu încredere la îndrăgitul pilaf sârbesc. El poate fi folosit ca garnitură pentru fripturi, dar merge la fel de bine să fie consumat pe cont propriu.

Orezul este, la nivel global, cel mai popular tip de cereale. Consumul de orez s-a dublat în ultimele trei decenii, conform CSID. Există mai multe beneficii ale acestui aliment simplu. De exemplu, este o sursă excelentă de energie, întrucât abundă în carbohidrați. Mai mult, mineralele și vitaminele pe care le conține ajută și ele la menținerea nivelului de energie din organism.

Totodată, orezul este recomandat persoanelor care suferă de probleme gastrointestinale din sfera grețurilor și diaree. Conținutul său scăzut de fibre este potrivit în acest sens. Pe de altă parte, persoanele care suferă de constipație trebuie să aibă grijă cu consumul de orez, întrucât acesta le poate înrăutăți situația.

Există multe moduri în care te poți bucura de orez: pilaf, risotto, orez cu lapte, sushi, orez expandat și nu numai. Noi îți propunem să încerci rețeta de pilaf sârbesc, care nu este doar delicioasă, ci și foarte ușor de pregătit, întrucât necesită ingrediente la îndemâna oricui.

  • Orezul se pune într-un bol și se adaugă apa peste el, cât pregătim legumele.

  • Ceapa se toacă mărunt și se pune la călit într-o oală încăpătoare încinsă cu ulei.
  • Se toacă cubulețe și morcovul și se pune peste ceapă atunci când aceasta începe să devină translucidă.

  • Se taie restul legumelor cubulețe. Dovlecelul și ardeiul gras roșu se pun peste amestecul din tigaie.
  • După câteva minute se adaugă și cuburile de roșii.
  • Orezul și apa se adaugă peste amestecul de legume.
  • Se adaugă condimentele și se lasă totul la fiert, amestecând constant, pentru a nu se prinde orezul.
  • Când orezul este aproape fiert, se pune și pătrunjelul tocat.
  • Masa este gata atunci când orezul este moale. Poți servi pilaf sârbesc alături de diverse cărnuri, împreună cu murături.

Foto – Profimedia

Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 4 voturi