Piure de mazăre

piure de mazare

De Bianca Prangate,

Ingrediente

  • 500 g mazăre verde la conservă
  • 1 ceapă mică
  • 25 ml ulei
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Piureul de mazăre este o garnitură delicioasă, care se potrivește de minune cu toate tipurile de carne.

Mazărea este o leguminoasă pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Se regăsește în nenumărate feluri de mâncare. Este bogată în vitamina A, B1, B6, C și K, dar și în fibre. Pe lângă elementele nutritive din mazăre, această leguminoasă este extrem de utilă și pentru un tranzit intestinal sănătos.

Un beneficiu mai puțin cunoscut pe care îl aduce mazărea provine din faptul că are cantități mari de antioxidanți, asigurând astfel o piele sănătoasă, care nu îmbătrânește la fel de repede.

Dacă vrei să prepari un piure de mazăre onctuos și delicios, rețeta este simplă și la îndemâna oricui.

  1. Într-o tigaie, încinge uleiul și călește ceapa.
  2. Adaugă mazărea când ceapa devine translucidă.
  3. Pune sare și piper după gust.
  4. După vreo 15 minute, ia mazărea de pe foc. Toarnă compoziția în cuva robotului de bucătărie și amestecă până capătă o consistență moale.
  5. Servește piureul simplu, cu câteva frunze de mentă, sau alături de carne.

Foto: 123rf.com

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.