De Bianca Prangate,
Piureul de mazăre este o garnitură delicioasă, care se potrivește de minune cu toate tipurile de carne.
Mazărea este o leguminoasă pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Se regăsește în nenumărate feluri de mâncare. Este bogată în vitamina A, B1, B6, C și K, dar și în fibre. Pe lângă elementele nutritive din mazăre, această leguminoasă este extrem de utilă și pentru un tranzit intestinal sănătos.
Un beneficiu mai puțin cunoscut pe care îl aduce mazărea provine din faptul că are cantități mari de antioxidanți, asigurând astfel o piele sănătoasă, care nu îmbătrânește la fel de repede.
Dacă vrei să prepari un piure de mazăre onctuos și delicios, rețeta este simplă și la îndemâna oricui.
Foto: 123rf.com
Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.
Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.