Pizza rustică

Pizza rustică

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 350 g făină integrală
  • 30 ml ulei
  • 50 ml apă
  • 1 praf sare
  • 20 g drojdie
Pentru umplutură
  • 3-4 căţei usturoi
  • cimbru verde şi uscat
  • 500 g roşii cherry
  • sare
  • 300 g mozzarella
  • piper alb şi negru măcinat

Mod De Preparare

1. Se cerne făina într-un bol şi se lasă 5-10 minute lângă o sursă de căldură. Se face între timp maiaua din drojdie amestecată cu puţină apă călduţă şi se lasă 5 minute la dospit.
2. După ce a expirat timpul, se pune maiaua peste făină, se adaugă sarea şi uleiul şi se frământă. Dacă este prea tare, se mai toarnă apă călduţă şi se frământă 5 minute până se desprinde de pe degete. Se pune în bol, se acoperă şi se lasă să crească.
3. Separat, se curăţă usturoiul, se taie feliuţe subţiri şi se stropeşte cu puţin ulei de măsline. Roşiile cherry se curăţă,
se spală şi se taie cubuleţe. Se amestecă cu usturoi, cimbru, sare şi piper şi se lasă câteva minute la macerat.
4. Se unge forma de pizza cu ulei şi se întinde aluatul inclusiv pe marginile tăvii. Se taie mozzarella cubuleţe şi se pune un rând de roşii aromate şi pe deasupra mozzarella. Se bagă în cuptor şi se serveşte caldă, ornată cu cimbru proaspăt.

Evaluează