Plăcintă cu brânză de vaci

Retetă Plăcintă cu brânză de vaci

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 kg brânză de vaci
  • 6 bucati oua
  • 5 linguri zahăr
  • 3 pliculete zahăr vanilat
  • 1 ceasca ulei pentru uns foile şi tava
Pentru decor:
  • 1 bucata ou
  • 3 linguri lapte
  • 20 g susan

Mod De Preparare

Învaţă să prepari o delicioasă plăcintă cu brânză de vaci după o reţetă simplă. Un desert gustos, ușor de pregătit și bun de consumat în orice anotimp.

 Cum faci plăcintă cu brânză de vaci:

Mod de preparare:

1. Se desface pachetul cu foi de plăcintă, apoi se împart foile în trei părţi. Fiecare parte alcătuită aproximativ din câte 4-5 foi. Se creează astfel 3 grămezi cu foi de plăcintă.

2. Brânza se sfărâmă ușor cu furculiţa, se amestecă cu ouăle și zahărul. Se poate chiar mixa compoziția.

3. În tava unsă cu puţin ulei se aşază stratul de bază din cele 4-5 foi unse fiecare cu foarte puţin ulei, apoi se toarnă jumătate din cantitatea de brânză, se pun alte 4-5 foi unse cu ulei, restul de brânză şi a treia parte de foi, unse cu ulei fiecare.

4. Se taie plăcinta cu brânză de vaci şi se unge cu oul bătut amestecat cu lapte, apoi se presară susan. Se dă la cuptor circa 30 de minute sau până ce se rumeneşte frumos.

Când este bine rumenită, plăcinta cu brânză de vaci se scoate din cuptor și se presară deasupra zahăr pudră. Plăcina se servește caldă!

Plăcintă cu brânză de vaci

Plăcintă cu brânză de vaci

Citește și:

Strukli – Plăcintă croată cu brânză

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.