Plăcintă cu mămăligă

Retetă Plăcintă cu mămăligă

De erikachivu,

Ingrediente

  • 500 g spata de porc taiata bucati
  • 500 g fasole rosie sau pestrita inmuiata
  • 330 ml bere bruna
  • 330 ml apa
  • 1 conserva rosii intregi
  • 1 plic condimente carne tocata
  • 8 catei de usturoi tocati
  • 100 g porumb din conserva
  • sare si piper dupa gust
pentru mamaliga
  • 1 1/2 ceasca malai grisat
  • 6 cesti apa
  • 1 praf sare
Pentru servit
  • 100 g mozarella
  • 50 g cascaval ras
  • 200 g castraveciori murati

Mod De Preparare

Ştiai că poţi folosi mălaiul pentru o plăcintă cu mămăligă delicioasă? Uite cum se prepară un fel de mâncare săţios şi gustos, numai bun în această toamnă.

Mod de preparare:

Se pun la fiert sub presiune sau cu capac etanş carnea de porc, fasolea, berea, apa, roşiile, condimentele şi usturoiul.

Între timp, se pune la făcut o mămăligă medie, nici prea moale, dar nici foarte tare.

Se încinge cuptorul la 180-190 grade, foc mediu spre mare.

Când carnea de porc s-a gătit complet, se mută într-un vas de yena. Se acoperă amestecul de carne şi legume cu mămăliga. Adaugă deasupra brânza şi/sau caşcavalul pentru crustă.

Se dă la cuptor până se topeşte brânza şi mâncarea face o crustă aurie sau moale, în funcţie de brânza folosită.

Se serveşte fierbinte, cu castraveciori muraţi, sau alte murături de vară.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa