Plăcintă cu praz

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g aluat de plăcintă
  • 4-5 fire de praz
  • 1 cana lapte
  • 20-30 g unt
  • 1 lingura ulei de măsline
  • 100 g ciuperci
  • 4 ouă
  • 500 g brânză telemea
  • 1 ou pentru uns plăcinta

Mod De Preparare

1. Aluatul de plăcintă se desface şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte.

2. Prazul se taie rondele şi se pune într-o oală mică de 2-3 l. Se adaugă laptele şi uleiul de măsline şi se fierbe la foc mic, 15-20 minute. Se lasă apoi să se răcească. Separat, ciupercile tăiate felii se călesc într-o tigaie cu unt. Se condimentează cu puţină sare şi se lasă să se înăbuşe, până scade toată apa din tigaie.

3. Se amestecă telemeaua rasă, prazul, ciupercile şi ouăle bine bătute, apoi se întinde aluatul şi se presară compoziţia pentru umplutură. Se rulează uşor, se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se unge cu ou. Se coace apoi în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin.

Evaluează
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.